Recenze na film... Babovřesky

27. září 2013 v 15:04 | Posted by: TeSs |  books & films
Asi před týdnem jsem viděla film Babovřesky a jestli ho hodnotím kladně nebo záporně to zjistíte v tomto článku :)


Režie: Zdeněk Troška
Scénář: Zdeněk Troška
Hudba: Karel Vágner
Hrají: Lukáš Langmajer, Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Lucie Plekancová Vondráčková, Jan Dolanský, Lucie Bílá a další...

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvnou komedií ze života současné jihočeské vesnice Babovřesky, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Slovy režiséra: "Je to prostě film tak 'trošku' ze života." Po smrti stoleté Trudy zůstanou na konci vesnice lukrativní pozemky se starým domem. To se hodí starostovi a jeho příbuznému, kteří mají na pozemky zálusk a chtějí zde vybudovat autobazar. Jenže pozůstalí Hálovi se synem Adamem, se rozhodnou, že se jim vila líbí a opraví ji, i když v ní prý straší. Podtitul "z dopisu venkovské drbny" naznačuje, že na scénu vstoupí i místní zbožné ženy v čele s "univerzální" klepnou Horáčkovou, která o všem ví, od všeho má klíče, všude byla dvakrát... a uzurpuje si právo do všeho zasahovat. A právě do této vesničky přichází nový farář. Zbožné ženy čekají váženého důstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, sportovně vyhlížející asi třicetiletý mladík s dvojsmyslným jménem. Netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává v Babovřeskách množství humorných situací

Můj názor na film:
Film jsem viděla jednou a myslím, že si ho znova jen tak nepustím. Kameňáky jsou rozhodně lepší než tohle... Jsou tam občas humorné scénky, ale to je tak jediné co se mi na tohle filmu drobet líbilo abych jich tam bylo tolik jako v jiných filmech to se nedá říct. Čekala jsem to mnohem lepší ještě když to režíroval Troška, ale dcl mě to zklamalo. Myslím, že Troška by měl režírovat spíše pohádky, které mu jdou a jsou hezké a ne filmy. Mohlo to být lepší, ale třeba se to někomu líbilo.
Celkové hodnocení: 43%

A jaký názor máte na tento film Vy ?
TeSs
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Maruška Maruška | E-mail | Web | 27. září 2013 v 15:21 | Reagovat

Já jsem to ještě neviděla. Někdo říká, že je to parádní, někdo říká, že to stojí za starou bačkoru, ale já nevím. Možná si to pustím. :)

2 Káčč Káčč | Web | 27. září 2013 v 15:26 | Reagovat

Babovřesky jsou husté :D Dneska se na jeden díl koukal můj táta :D Jinak máš moc hezký blog ;)

3 Nell Nell | Web | 27. září 2013 v 16:05 | Reagovat

Ještě jsem to neviděla, a nedá se říct, že bych to měla v plánu. Stačí mi, že to režíroval Troška, a cítím k tomu nechuť. Po tom, co jsem viděla několik plakátů si říkám, jak na to někdo vůbec může jít.
Ale je pravda, že spousta lidí, co na tom byli, si to chválili, takže nevím. Ale fakt, tenhle film mě neláká.
Jinak, hezká recenze. :)

4 Týna Týna | Web | 27. září 2013 v 18:34 | Reagovat

Je to Troškův zatím nejhorší film. Taky se mi nelíbí :(

5 Celene Celene | Web | 27. září 2013 v 19:06 | Reagovat

já na tom byla v kině a párkrát jsem se zasmála :) jen mi to přišlo jako slabší remake Slunce, seno a souhlasím s tebou, že Troška by se měl držet pohádek, které mu jdou mnohem lépe :)

6 katka219 katka219 | Web | 27. září 2013 v 19:22 | Reagovat

Film jsem neviděla, takže ho nemůžu zhodnotit. Ale filmy od Trošky se mi většinou moc líbí:)

7 Tessule Tessule | Web | 27. září 2013 v 20:12 | Reagovat

To už je celkem dávno, co jsem film viděla, ale líbil se mi:) Ale máš pravdu,měl by zůstat u pohádek:)

8 Áďa Z. Áďa Z. | 27. září 2013 v 20:26 | Reagovat

Já jsem na tom nebyla...:DD ale asik na to ani nepůjdu a nešla bych:)

9 H. H. | Web | 27. září 2013 v 21:06 | Reagovat

Troška většinou režíruje sra*ky s prominutím :D
Ten film jsem neviděla a ani mě to nějak neláká se kouknout :'D

10 Chloé Chloé | Web | 28. září 2013 v 16:37 | Reagovat

Ten film je totálne dokonalý! :D Väčšiu rodinnú komédiu som ešte teda nevidela a dokonale sa dá pri tom zabaviť. :D Hlavne na Lucke Bílej! :DD :3

11 Kei Kei | Web | 28. září 2013 v 17:07 | Reagovat

Já nevím všichni jak je to skvělý a mě to prostě .. vůbec mě to nezajímá nechci se na to ani kouknout a myslím že u toho tak zůstanu..
Ale tak možná někdy v budoucnu.. :/

12 Simone Simone | E-mail | Web | 28. září 2013 v 17:50 | Reagovat

Neviděla jsem, ale jdu s holkama příští pátek :)) Tak uvidím ...

13 *Ashley*/Graphic---Creative.blog.cz *Ashley*/Graphic---Creative.blog.cz | E-mail | Web | 28. září 2013 v 18:45 | Reagovat

Bola som na tom v kine a podľa mňa úplná strata peňazí :/ Síce tam bolo zopár podarených scén ale mohlo to byť lepšie :)

PS: Som v sútaži na jednom blogu a veľmi ťa prosím o hlas pre *ashley* tu: http://best-actresses.blog.cz/1309/3-kolo-souteze-postupuji-posledni-tri :) prepáč sa skopírovaný komentár :)

14 A. A. | E-mail | Web | 28. září 2013 v 20:26 | Reagovat

O Babovřeskách jsem hodně slyšela, ale nebyla jsem na tom a ani o to nemám zájem. :D Troška má jinak pěkné filmy, hlavně ty pohádky, ty jsem jako menší měla opravdu ráda, a něco mi zůstalo do teď. :)

15 Shineheaven Shineheaven | 28. září 2013 v 21:12 | Reagovat

no tak už jen ten název Babovřesky mě odrazuje :DD

16 jana-janishka jana-janishka | Web | 29. září 2013 v 7:22 | Reagovat

Ahoj,na mém blogu probíhá tento víkend Narozeninová párty se soutěžema.
Budu moc ráda,když přijdeš a taky se zapojíš!
Všechny soutěže najdeš v rubrice 2.narozeniny blogu,takže se můžeš zapojit i později.Až párty skončí,tak bude ještě týden možnost zapojit se do těch soutěží,protože mi bude trvat než to všechno vyhodnotím a uzavřu komentáře.Takže prostě než uzavřu komentáře,můžeš se do soutěží zapojit.

Na Babovřesky bych se chtěla podívat...

17 Bella-Kejtý<3 Bella-Kejtý<3 | Web | 29. září 2013 v 10:36 | Reagovat

Já jsem ho ještě neviděla, takže nevím :)

18 Rebele Girl Rebele Girl | Web | 29. září 2013 v 17:41 | Reagovat

Ja som na tom bola v kine a tiež som od Trošky očakávala trošku viac :)
Ale tak kameňáky sú legendárne, a na to naozaj nemá hocčo :)
Ale zabavila som sa, neľutujem peniaze za lístok a určite kuknem dakedy s kamoškami, lebo si myslím že je to taká oddychová komédia :) Tiež by som tomu dala trochu viac percent...

19 mJ mJ | Web | 13. října 2013 v 9:01 | Reagovat

strašná kravina :D miluju český filmy kde je zachycenej život na vesnici a tak.. ale po tomto zážitku si už nikdy nepustím film, jehož hlavním hridnou je tucet seniorů :DDDDDDD nepochopitelný trapný a už nikdy. chci zpět ty nekonečný hodiny svýho života..  A DÍKY BOHU,Že jsem na konec usla.. když mi ho přítel ráno pustil, myslela jsem, že je to blbej vtip :D (ty omyl titulky)

20 Kropáčková Kropáčková | Web | 27. dubna 2014 v 22:37 | Reagovat

Podle mě to byl dobrej film, už se těším na Babovřesky 2, to je prej ještě lepší.

21 Babovřesky 2 online ke shlédnutí Babovřesky 2 online ke shlédnutí | Web | 20. října 2014 v 19:20 | Reagovat

[20]: taky ze je

22 Babovřesky 3 Babovřesky 3 | Web | 11. ledna 2015 v 14:53 | Reagovat

No a Babovřesky 3 jsou ještě o kus lepší.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama