Recenze: Hunger Games, Vražedná pomsta - BOOK

9. února 2014 v 19:44 | posted & written by: TeSs |  books & films
♡♡


Název knihy v originále: Hunger Games, Catching fire
Český název knihy: Hunger Games, Vražedná pomsta
Hlavní postavy: Katniss Everdeen, Peeta Mellark
Nakladatelství: Fragment| Autor: Suzanne Collinsová
Počet stran: 335
Knížka byla na začátku celkem nudná. Měla jsem chuť knížku zavřít a začít jí číst někdy jindy, ale já si stále říkala, že je to Hunger Games a každou chvílí se něco stane. Po pár nudných kapitolách konečně přišel ten pravý děj. Ten pravý děj, ale začal až další arénou která jako předtím nezklamala. Knížka je jako první díl psána v 1. osobě, tedy z Katnissina pohledu. Styl, kterým autorka psala první a druhý díl je naprosto úžasný. Poznáte, co si v danou chvíli Katniss myslela a lépe jí porozumíte. (Když uvidíte pouze film, většinu nepochopíte.) Knížka je vážně super a s filmem se to srovnávat nedá. Občas tam byly chvíle, kdy se něco stalo a já si to četla 2x za sebou ,jen abych pořádně pochopila, co tím autorka myslela. Dále se v knize vyskytují i nové postavy jako je třeba krasavec Finnick nebo tvrdohlavá Johanna. Knížku jsem přečetla během pár dní, protože tohle číst dlouho se ani nedá. Je to tak napínavé, že vy čtete, čtete, čtete a pak se najednou ocitnete na poslední straně. Tento díl je velice otevřený, takže vám nezbývá než hned začít číst třetí díl. Někdo tvrdí, že tento díl není tak dobrý jako první, ale já můžu jedině nesouhlasit. Tento díl je snad nejlepší, jak zfilmovaný, tak i jako kniha... Třebaže nebyla Vražedná pomsta napínavá hned od začátku, ale od půlky až do konce knihy to byla jedna scéna napínavější než druhá. Moje očekávání to tedy nezklamalo a já musím jen doporučit dál. Takže neváhejte a ihned se pustťe do čtení.

Co mě vedlo k přečtení této knihy
Ještě před tím než jsem četla první díl této trilogie jsem četla plno recenzí, pak jsem viděla film a věděla jsem jediné: že tyto knížky si musím přečíst. Když jsem je pak dostala k Vánocům tak jsem se ihned dala do čtení prvního díl. Nezklamalo mě to a musela jsem se dát i do čtení druhého dílu a tady je na něj recenze.

Celkové hodnocení: 95%
What goes around comes back around.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Adríí Adríí | 9. února 2014 v 19:49 | Reagovat

Je to nejlepší film:3

2 -SecretIdentity- -SecretIdentity- | 9. února 2014 v 19:55 | Reagovat

Úžasná kniha, úžasný film, úžasná recenze :)

3 Morell Morell | Web | 9. února 2014 v 20:08 | Reagovat

Skoro škoda, že ty knížky mají konec, že?

4 Pauline Sparrow Pauline Sparrow | E-mail | Web | 9. února 2014 v 20:16 | Reagovat

Jelikož jsem film viděla pouze v podobě prvního dílu a dočetla jsem už i první díl tak můžu posoudit jen z toho že je lepší vidět ty pocity. Máš pravdu že z filmu se to moc nedá poznat. A další fakt je, že člověk pak čte a čte a čte aby věděl jak je to nakonci:3. Hunger Games mě v podobě knih opravdu nadchly:). Super recenze:).

5 Luciiy. Luciiy. | Web | 9. února 2014 v 21:08 | Reagovat

možná že si tyhle knížky taky přečtu:) bohužel já už mám tolik rozečtených sérií a dalších co bych si chtěla koupit že nevím kdy na ně přijde řada:)

6 Hay. Hay. | Web | 10. února 2014 v 13:26 | Reagovat

Toto je jedna z mojích obľúbených knižiek, nemohla som sa od nej odpútať. Milujem ju, osobne ma bavila už od samotného začiatku. Súhlasím, že v knihe je všetko krásne vysvetlené, narozdiel od filmu. Každopádne, milujem celú sériu :)

7 Nikki | stay-strong3 Nikki | stay-strong3 | Web | 10. února 2014 v 17:14 | Reagovat

Skvělá recenze:)) Vypadá to zajímavě, ale číst to nebudu.. Já mám doma knížku Aréna smrti, a nebaví mě to ani po půlce knížky..:D

8 love-all-books love-all-books | Web | 10. února 2014 v 18:26 | Reagovat

Takže já tyhle knížky nemám a asi ani teď momentálně nemám v plánu je kupovat vlastně žádné knížky teď nemám v plánu kupovat :) Jelikož jsem totiž teď dostala hodně knížek za vánoce a tak dál tak jich mám dost takže si myslím že je zbytečné kupovat další :) Ale abych pravdu řekla ani sem ten film neviděla viděla sem asi jen ukázky a nijak mě to nezaujalo ale osobně si myslím že v knížkách se dozvíš více pocitů co osoba cítí než ve filmu takže si myslím že knížky se vždy hodí :)Ale že se ti tyhle knížky líbí to ti brát nebudu :) a mimochodem hezké obrázky u toho máš :)

9 A. A. | Web | 10. února 2014 v 19:45 | Reagovat

Mmm.. nevypadá to zle. :)
Já jsem koukala na první díl s přítelem a ohromilo mě to. Nemůžu se dočkat až si budu moct stáhnout další díl. :) Dokonce jsem si stáhla i knihu /byla jsem moc lenivá si ji koupit/ :D Jinak Rozjíždím o5 svůj miliontý blog na kterém bych tentokrát ráda zůstala:). :D :3 Nechtěla by si spřátelit? :)

10 Sliki Sliki | Web | 11. února 2014 v 19:34 | Reagovat

Kniha mě překvapila v tom, že byla stejně "dějivá" jako 1 - většinou 2 jsou jenom spojovacím mostem mezi 1 a 3 dílem. Takže to překvapilo rozhodně mě

11 Terr. Terr. | Web | 11. února 2014 v 21:05 | Reagovat

Filmy jsem viděla a knížky si chci už dlouho přečíst... :) tak snad co nejdřív :3

12 alfalfa alfalfa | Web | 12. února 2014 v 20:19 | Reagovat

Stále váham či si mám začať Hunger Games čítať. Všade o tom čítam samé chváli aké je to úžasné a ty si mi ich len potvrdila. Tak asi mi nezostáva nič iné, len tomu dať šancu a skúsiť to :)

13 *Nicole *Nicole | Web | 13. února 2014 v 16:01 | Reagovat

Do recenze si se suprově trefila...zrovna jsem se chtela kouknout na film, ale kniha mě moc nenapadla. nesnasim nudný začatky.:D knihu si nejspiš pořídím, anebo pujccim v knihovne.:))

14 Bella-Kate<3 Bella-Kate<3 | Web | 13. února 2014 v 17:18 | Reagovat

Všechny díly jsou dokonalé. Úplně se do nich začnu. Je vidět velmi propracovaný děj :)

15 Rebele Girl Rebele Girl | Web | 15. února 2014 v 19:03 | Reagovat

Joooj!Krásne obrázky!!! Ja si to chcem najskôr celé prečítať, a až potom film, hoci som  už jednotku videla :/
Teším sa, napätie vychvaľujú všetci a rovnako sa teším na Katnissin pohľad, ktorý ma dúfam nesklame,lebo som momentálne čítala dosť kníh z pohľadu tretej osoby :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama